Realplej Logo

SÃ¥ spelar du

Välkommen till Realplej!

Det här är en plats för en ny typ av spel där du får ta del av spännande historier och löser gåtor och pussel av olika slag. Spelen använder verkligheten som bakgrund eller spelplan. Du spelar när du vill, var du vill och med vilka du vill (- eller själv om du hellre vill det). Realplej är inte ett rollspel där du måste låtsas vara någon annan för att spela (jfr Realplej - roleplay). Du kan välja spel som går att lösa över nätet eller spel som kräver att du måste ge dig ut till olika platser. F n finns endast sådana spel tillgängliga i Göteborg.
 

Allt som behövs för att spela är internetuppkoppling. En smartphone, eller dator. Välj spel och område och så är du igång!

 

Spelläget utgår (oftast) från en karta. Genom att klicka på olika symboler öppnar du frågesidorna. För att lösa frågorna måste du bege dig till symbolens plats på 'riktigt' och undersöka. För att göra det lättare för dig som spelar med en smartphone följer vi regeln att alla ord skrivs in med små bokstäver - även namn.

 

Viktiga regler för spelet är att inte ha sönder något, skada någon, utsätta sig själv eller andra för fara eller inkräkta på någons egendom (IRL eller på nätet). Uppdragen är gjorda så att inget av detta behövs göras på riktigt. Vi vill också understryka att spelen är uppdiktade och har ingenting med verkliga personer eller händelser att göra - glöm inte bort det sunda förnuftet när du spelar och att syftet med Realplej är att leverera en spännande och rolig upplevelse.
Vi hoppas att du kommer att ha många roliga timmar hos oss!

 

 


 

 

 

Välkommen till Realplej

Realplej är ett projekt för experimentell spelutveckling.

 

Spelen använder ofta verkligheten som bakgrund eller spelplan.

Du kan välja spel som går att lösa över

nätet eller spel som kräver att du måste

ge dig ut till olika platser. F n finns

endast sådana spel tillgängliga i

Göteborg.


Detektiven

Hjälp Detektiven lösa ett klurigt fall. Utspelar sig i Haga - Linné.

Läs mer

Piratens skattjakt

Leta efter piraten Rackar'n Sjöskums förlorade skatter - över hela centrala Göteborg.

Läs mer

Mysteriet med Mosaikmannen

Hjälp till med en paranormal undersökning. Du behöver ge dig ut och leta innnanför Vallgraven för att klara slutmomentet!

Läs mer